30 mei 2024

EMPC

Uw One Stop over crypto en technologie

10 redenen om in 2021 Bitcoin te kopen

Bitcoin verandert de wereld, en elke Bitcoin-gelovige zal een lange lijst met redenen opnoemen waarom cryptocurrency de toekomst van geld is. Ze hebben gelijk. Bitcoin is een wereldwijde valuta die moderne privacykwesties aanpakt, de bankiers verheft en de economische macht van grote banken en regeringen terug naar de mensen verschuift.
Bovendien zijn hier nog een paar concrete redenen waarom Bitcoin het geld van de toekomst is (en de toekomst van geld). Zoals ze over bomen zeggen, de beste tijd om er een te planten is 10 jaar geleden en de op één na beste tijd is vandaag. Hetzelfde advies kan worden toegepast op Bitcoin en waarom dit nu de op één na beste tijd is om het te kopen.

10 Redenen om Bitcoin te kopen in 2021

  1. Het is een nieuwe activaklasse.
   Activaklassen, of investeringsgebieden, omvatten traditioneel aandelen, obligaties en, meer recentelijk, entiteiten zoals onroerend goed. Nu is cryptocurrency aan die lijst toegevoegd, waarbij Bitcoin aan momentum en erkenning wint als een volledig nieuwe activaklasse. Nu bedrijven zoals Bakkt institutioneel beleggen in Bitcoin mainstream maken, zal het in de nabije toekomst waarschijnlijk verschijnen in pensioenfondsen en op aanbevelingen van beleggingsadviseurs. Bitcoin wordt ook steeds aantrekkelijker voor bedrijven als een manier om hun schatkisten te beschermen tegen inflatie. Michael Saylor, CEO van business intelligence-bedrijf Microstrategy, gaf het goede voorbeeld door meer dan $ 1 miljard van de contanten van het bedrijf om te zetten in Bitcoin voordat hij een veelbezochte conferentie over “Bitcoin for Corporations” organiseerde.
  2. Het presteert onafhankelijk van andere markten.
   Wanneer de aandelenmarkt daalt, blijft Bitcoin ongedeerd. Dat is misschien een algemene verklaring, maar het is niet onnauwkeurig. Dat mag natuurlijk niet als een grote verrassing komen. De creatie van Bitcoin kwam immers als een reactie op de beurscrash, het uiteenspatten van de vastgoedzeepbel en een algemeen wantrouwen in traditionele geldsystemen. Maar voor de beleggers van vandaag hangt die scheiding samen met een beter risicobeheer en een meer diverse portefeuille. Met het recente WallStreetBets-debacle dat ernstige disfunctie en dubbele standaarden in traditionele markten aan het licht brengt, wordt de aantrekkingskracht van Bitcoin op retailbeleggers vergroot.
  3. Het is niet onderhevig aan dezelfde inflatie en devaluatie als mainstream fiat.
   Wat koopt je salaris volgend jaar? Of zelfs volgende week? Als je in Venezuela, Soedan, Argentinië of Zimbabwe woont, is het antwoord “niet veel” dankzij hyperinflatie. Maar de devaluatie van fiat-valuta (dat wil zeggen, door de overheid gesteunde valuta, zoals de euro of de yen) is een wereldwijd probleem. Landen in Oost-Europa hebben een inflatie van meer dan 3%, en zelfs de Verenigde Staten hebben een inflatie die hoger is dan 2% . De eindigheid van Bitcoin – er kan slechts een bepaald aantal munten worden uitgegeven – betekent dat de valuta dat probleem weet te vermijden. Voeg daarbij het feit dat de Bitcoin-beloning voor het minen van een blok elke vier jaar wordt gehalveerd, en de inflatie neemt in de loop van de tijd zelfs af. Wanneer de volgende Bitcoin-halvering begin 2024 plaatsvindt, zal de inflatie dalen van de huidige 1,6% naar ongeveer 0,8%. Met stijgende prijzen in grondstoffen zoals bouwmaterialen en halfgeleiders in 2021, wordt de wijsheid van het gelimiteerde aanbod van Bitcoin duidelijker.
  4. Het is een geweldige manier van waarde opslaan.
   Is Bitcoin digitaal goud? Wij zeggen dat het beter is. De cryptocurrency is vaak met reden vergeleken met goud: het is een universele valuta die niet wordt gecontroleerd door een overheid of entiteit; het is moeilijk om te minen; en het bestaat in een beperkte voorraad, wat zijn waarde verhoogt. En omdat het, zoals we hierboven hebben besproken, niet onderhevig is aan dezelfde inflatie als fiat-valuta, deprecieert het ook niet, waardoor het een uitstekende waardeopslag is. Wat maakt het beter? In tegenstelling tot goud is Bitcoin digitaal. Waar goud in grote hoeveelheden omslachtig wordt, is Bitcoin gemakkelijk te bewaren en te vervoeren in zowel kleine als grote hoeveelheden. 0.25 BTC en 25 BTC kunnen in dezelfde cryptocurrency-portemonnee worden opgeslagen.
  5. Het kan niet in beslag worden genomen.
   In veel landen kan uw fiat-valuta door de bank worden bevroren of kunnen uw tegoeden zonder enige waarschuwing door de overheid in beslag worden genomen. Cryptovaluta is anders. Het wordt niet gecontroleerd door een centrale bank of overheid, wat betekent dat als u de sleutels van uw Bitcoin-portemonnee vasthoudt, alleen u toegang heeft tot en controle heeft over uw geld, zonder tussenkomst van de overheid. Dit werd begin 2021 in Duitsland aangetoond, toen autoriteiten geen toegang konden krijgen tot 1.800 Bitcoin (toen meer dan $ 60 miljoen waard) die ze beweren te hebben “in beslag genomen” van een hacker.
  6. De infrastructuur eromheen is in hypergroei.
   Bitcoin is niet langer alleen de droom van een groep economische anarchisten. Terwijl de voordelen van blockchain-technologie zichzelf blijven bewijzen, vinden bedrijven zoals Visa, Fidelity en Square manieren om Bitcoin-oplossingen in hun producten te integreren. Zelfs de grote banken zelf, waaronder wereldwijde centrale banken en regionale bedrijven zoals Bank of America en Wells Fargo, experimenteren met blockchain, waardoor de blockchain-infrastructuur tot hypergroei leidt
  7. Het wordt niet voor niets de Tarzan van geld genoemd.
   Bitcoin wordt niet gecontroleerd door een enkele entiteit, waardoor het onmogelijk is om te controleren door een persoon, groep of bedrijf in gevaar te brengen. Bitcoin wordt uitgegeven en onderhouden door een open netwerk van peers, zonder enige entiteit aan het roer. Vanwege het gedecentraliseerde karakter kunnen overheidsverboden, -voorschriften en -beperkingen zich niet effectief richten op Bitcoin zelf, maar alleen op geassocieerde bedrijven en personen. Dit maakt het “verbieden van Bitcoin” een vermoeiend en waarschijnlijk niet te winnen spel voor autoriteiten. Dit onderscheidt Bitcoin als een nieuw financieel paradigma dat voor velen aanzienlijk meer economische vrijheid biedt.
  8. Het zal je doen twijfelen aan wat je al weet. (En dat is maar goed ook.)
   Wanneer heb je voor het laatst nagedacht over waar je geld vandaan komt of over wie de waarde ervan controleert? Als je bent zoals de meesten van ons, niet heel recentelijk. Het bestaan ​​van geld in zijn huidige vorm is iets dat we als vanzelfsprekend beschouwen, of we er nu veel van hebben of niet. Maar cryptocurrency zet onze veronderstellingen omver en laat ons zien dat overheden onze fondsen niet hoeven te beheersen, dat geld niet in banken hoeft te worden opgeslagen en dat valuta immuun kan zijn voor hyperinflatie en corruptie.
  9. Het zal ervoor zorgen dat je meer wilt weten.
   Fiat-valuta is oud nieuws. En als onze veronderstellingen over hoe geld werkt eenmaal zijn omgedraaid, kunnen we niet anders dan gedreven worden door een honger naar kennis. Bitcoin zal je vragen waarom we tot nu toe bereid waren genoegen te nemen met fiat. Het zal ervoor zorgen dat je wilt begrijpen hoe de blockchain werkt en waarom een ​​financiële revolutie noodzakelijk is. En het is belangrijk om deze dingen te weten; Bitcoin is tenslotte het geld van de toekomst.
  10. Het zal hoogstwaarschijnlijk in waarde stijgen.
   De prijsschommelingen die Bitcoin de afgelopen jaren heeft meegemaakt, laten veel mensen zeggen dat Bitcoin te volatiel is om op te rekenen. Maar hoewel prijsvolatiliteit zeker heeft geleid tot dramatische pieken en dalen, met name in 2017-2018, heeft de algemene boog van Bitcoin een onmiskenbaar opwaarts traject gevolgd. Met andere woorden, als u het lang genoeg aanhoudt, is de kans op waardestijging hoger dan bij elke andere activaklasse in de afgelopen 11 jaar. Bovendien, hoe hoger de prijs van Bitcoin stijgt, hoe minder volatiel het waarschijnlijk zal worden, omdat de hoeveelheid geld die nodig is om de prijs op procentuele basis te verschuiven dienovereenkomstig toeneemt.

Bitcoin is gemaakt als een manier voor mensen om hun macht over hun eigen economieën terug te winnen. Twaalf jaar later geeft Bitcoin niet alleen mensen over de hele wereld de mogelijkheid om dat te doen, maar het is ook bewezen een succesvolle investering te zijn, een die zijn titel als de toekomst van geld waardig is.

We hopen dat dit artikel solide antwoorden heeft gegeven op alle vragen over het kopen van Bitcoin. Als je dat wilt doen, is EMPC een van de gemakkelijkste manieren om meer te weten te komen over Bitcoin te kopen.