30 mei 2024

EMPC

Uw One Stop over crypto en technologie

Vier niet-Bitcoin-crypto’s om in 2021 in de gaten te houden

Terwijl de dramatische opkomst van Bitcoin de crypto-conversatie in 2020 heeft gedomineerd, zou het komende jaar meer ontwikkelingen kunnen zien van de minder bekende digitale valuta van de industrie.

Terwijl het grootste verhaal in de crypto- en blockchain-ruimte in 2020 ongetwijfeld de snelle stijging van de prijs van Bitcoin is geweest, die sinds begin januari zijn waarde met meer dan 220% heeft zien stijgen.

Beleggers willen echter misschien een selectie van andere, goedkopere, digitale valuta’s en tokens in de gaten houden die het potentieel hebben om het komende jaar nieuwe wegen in te slaan in de ruimte naarmate de industrie mainstream wordt.

Rimpeling

Ripple is een munt die is gekoppeld aan XRP, een blockchain die zichzelf op de markt brengt als een betalingsplatform dat snellere en gedecentraliseerde valutawissel en overmakingen mogelijk maakt in vergelijking met gewone bankoverschrijvingen.

Hoewel Ripple niet kan worden gedolven, waarbij de tokens in plaats daarvan worden uitgegeven door menselijke operators in plaats van te worden toegekend aan computers die transacties oplossen via algoritmen zoals Bitcoins, wordt het door sommigen in de branche aangeprezen als een levensvatbaar alternatief voor het overboekingsbetalingssysteem, met name voor transacties in zeer kleine hoeveelheden die normaal gesproken niet door traditionele beurzen worden verwerkt.

Ripple heeft de afgelopen maand ook een sterke waardestijging gezien, met een stijging van ongeveer 107% sinds eind november tot $ 0,60 per stuk.

Litecoin

Hoewel Litecoin wat glans heeft verloren na zijn opkomst als de eerste altcoin in de vroege jaren 2010, heeft de crypto consequent gebruikers naar zijn platform getrokken als een snellere transactiemethode in vergelijking met de meer tijdrovende aard van de Bitcoin-blockchain.

Litecoin biedt ook een goedkoper instappunt voor nieuwe crypto-investeerders dan de duurdere Bitcoin, want ondanks een stijging van 167% dit jaar, handelt het nog steeds rond US $ 108, minder dan een tiende van het huidige prijskaartje van Bitcoin.

De crypto neemt niet de dominante positie in die het vroeger had, maar investeerders willen misschien een tweede blik werpen, op zijn minst als een goedkopere methode om de bullish coattails van Bitcoin’s rally te berijden, aangezien instellingen geld in de industrie gieten.

Kosmos

Naarmate blockchain-technologie steeds populairder wordt, komen er steeds meer projecten op om te profiteren van het systeem, waaronder Cosmos.

In tegenstelling tot andere altcoins op de markt, wil Cosmos echter enkele van de problemen oplossen rond de schaalbaarheid van verschillende blockchain-platforms en hun vermogen om samen te werken. Kort gezegd, Cosmos streeft naar het creëren van een ‘internet van blockchains’ waarmee ze op dezelfde manier verbinding kunnen maken en communiceren als apparaten op het internet der dingen.

Hoewel het token momenteel aan de goedkopere kant is voor ongeveer US $ 5 per stuk, zou Cosmos een golf van interesse van investeerders kunnen ervaren als het erin zou slagen om zijn einddoel te halen om blockchains aan elkaar te koppelen, waardoor mogelijk geheel nieuwe methoden worden geopend voor hoe de technologie werkt en interageert met zichzelf.

Bitcoin Cash

Ondanks dat de naam nauw verwant is met de originele cryptovaluta, is Bitcoin Cash niet gecorreleerd met Bitcoin zelf, maar is de crypto een uitloper van het origineel als resultaat van debatten tussen leden van de cryptogemeenschap over hoe enkele van de meer dringende problemen kunnen worden opgelost. in de Bitcoin-blockchain, namelijk een piek in transactievolumes die hun resolutiesnelheid vertragen.

Bitcoin Cash is het product van een van deze oplossingen, bekend als een ‘hard fork’, waarbij de originele blockchain-architectuur wordt gebruikt om een ​​nieuwe blockchain te bouwen, en bij uitbreiding een nieuwe cryptocurrency.

Dit betekent dat Bitcoin Cash niet kan worden gebruikt voor transacties op de originele Bitcoin-blockchain en vice versa. Het nageslacht van Bitcoin kan zich echter in een vergelijkbare positie bevinden als Litecoin, in staat om mee te liften op het bullish sentiment in de industrie, evenals het extra voordeel dat het enige naamsbekendheid van zijn moedercrypto kan stelen.

Bitcoin Cash biedt ook een goedkopere optie voor Bitcoin, waarbij de digitale valutahandel ongeveer US $ 324 per stuk kost.